Hoe veilig is Curaçao?

Curaçao is een ontzettend leuk eiland om op vakantie te gaan. Elk jaar komen er ook veel toeristen om te genieten van het prachtige eiland. Elke vakantieland heeft zijn voor- en nadelen, zo ook Curaçao.  Maar hoe veilig is Curaçao nou echt?

 

 

Diefstal

De grootste vorm van criminaliteit is diefstal. Daarom is het handig om niet veel waardevolle spullen bij je te hebben. Natuurlijk is een telefoon en pinpas handig om op zak te hebben maar laat andere waardevolle spullen zoals sieraden, horloges of ipad’s niet teveel zien of neem ze niet mee. In Nederland en natuurlijk andere landen let je ook op je spullen en slinger je ook niet alles rond op onbekende plekken. Als je dit in Curaçao ook niet doet loop je weinig risico en zorg je voor een veilige vakantie 🙂

 

Doe je appartement/huis altijd op slot. Doe alle ramen dicht en zorg dat er niemand op een bepaalde manier binnen kan komen. Laat waardevolle spullen niet zichtbaar liggen op een bank, tafel of bed. Kortom: probeer het niet aantrekkelijk te maken om in te breken.

 

Ook handig om je tijd op Curaçao zo veilig mogelijk te maken is om je auto altijd op slot te doen en niks achter te laten in de auto. Zet je auto dan ook achter een gesloten hek en niet ergens in een verlaten steegje. Op Curaçao is een auto-inbraak namelijk niet zeldzaam. Natuurlijk doe je in Nederland ook altijd de auto op slot maar daar kan het geen kwaad om iets in je auto achter te laten zoals bijvoorbeeld een handdoek. Op Curaçao moet je alles meenemen uit je auto en het liefst je dashboard kastje open doen. Zo zien mensen dat de auto volledig leeg is en er niks te halen valt.

 

Daarnaast is het stuurslot ook niet verkeerd. Dit zorgt voor extra veiligheid en wordt je auto niet zomaar gestolen. Bij een verhuurbedrijf krijg je dit er eigenlijk altijd wel bij en is dit ook verplicht, ook bij ons!

Veilige stuurslot

 

 

Veiligheid op straat

Met een gezond verstand kom je al heel ver als we het hebben over veiligheid. Ga s’avonds niet alleen op straat. Loop niet even een blokje om en het liefst s’avonds ook niet op de scooter. Overdag is er niet zozeer een probleem en kun je op de meeste plekken overal wel rijden. Lopen is overigens ook niet normaal zoals in Nederland. Natuurlijk kun je in Willemstad wel lopen door de straten terwijl je lekker een winkeltje in gaat. Maar ga niet langs een drukke weg lopen of in gebieden waar het stil is en niet veel mensen wonen. Er is overigens geen stoep langs de weg waar je op kan lopen.

 

In de steegjes in Amsterdam is het ook niet super fijn om s’avonds alleen over straat te gaan. En je eigen instinct is ook een signaal! Je voelt aan wanneer je in een wijk rijdt waar het iets te stil is of waar het kil wordt. Blijf liever in goed belichte en bruisende straten.

 

 

Slechte wijken Curaçao

Er zijn een paar wijken die bij voorbaat al niet echt veilig zijn. Deze wijken in Curaçao wil je liever vermijden. Het zijn namelijk wat armere wijken in Curaçao.

 

-koraal specht: achter de boulevard bij mambo beach ligt de wijk koraal specht. Hier wonen namelijk leden van de bende No limit Soldiers. Dit is de enige wijk die dicht ligt bij een toeristische plek. Het is niet veilig om hier te gaan lopen. Vermijd deze plek in het donker en ga altijd samen.

-Souax: Deze wijk is te vinden in het noorden van Curaçao. Je kan er met de auto gewoon door heen rijden. Het is niet veilig om hier een wandeling te maken.

-Seru Fortuna: Hetzelfde geldt voor deze wijk. Ga er met de auto doorheen. Deze wijk ligt ook in het noorden bij het vliegveld. Vermijd deze wijk s’avonds.

-Marie Pompoen: hier zit een wandelroute langs de zee. Hoe mooi de route ook is, probeer dit pad te vermijden. Toeristen zijn al een aantal keer hier overvallen in het verleden.

 

 

Veilig op de weg

Op Curaçao zijn de regels op weg anders. Het is niet veilig om het rijgedrag uit Nederland voort te zetten in Curaçao. Voor je een auto huurt krijg je ook instructies en een mini lesje over de regels. Daarnaast is de snelheid in Curaçao aanzienlijk lager dan in Nederland. Je rijdt hier namelijk maximaal 80 km/u.

Het belangrijkste is dat je beter voorrang kunt geven dan nemen. Mensen kunnen soms onvoorspelbaar zijn hier. Er kon spontaan geremd worden of de auto achter jou ziet niet dat jij remt. Vooral s’avonds is het oppassen. Autolichten worden niet altijd aangedaan. 

Ook is het wegdek slecht. Er kunnen gaten inzitten. Als het heeft geregend is het ook verstandig om zachter te rijden omdat het op de weg dan heel glad kan zijn.

 

 

Overal in de wereld is er criminaliteit en kan er gevaar zijn. De vraag is alleen in hoeverre je dit gevaar opzoekt. Zolang je goed oplet, geen gekke dingen doet, goed op je spullen let en luistert naar je instinct is het veilig om naar Curaçao op vakantie te gaan!

Ga je op vakantie naar Curaçao en heb je nog een auto nodig die veilig en betrouwbaar is, neem dan een kijkje op onze website.