Het weer Curaçao

Het weer op Curacao

Het weer op Curacao

Op Curacao hebben we een tropisch savanneklimaat. Dit houdt in dat we op Curacao een regenseizoen en een droogteseizoen kennen. De ervaring is dat regen veel ’s nachts valt. En als het overdag valt is dat ook geen ramp, want er is altijd wel een strand met zon. Overigens zijn wij niet gewend dat het de hele dag regent, in principe kunnen we uit gaan van een paar minuten regen wat vervolgens weer voorbij vliegt. Dus lig je op je ligbed op het strand en gaat het regenen, doe dan niet de moeite om te gaan schuilen, want als je net onder een palapa staat is de regen alweer voorbij.

 

Wind

Er staat een vrij krachtige oostelijke tot noordoostelijke passaatwind, want betekend dat de noordkust aardig ruig kan zijn. De wind komt het hele jaar uit nagenoeg dezelfde richting. Het is dan ook erg mooi om bijvoorbeeld bij ‘Shete Boka’ te kijken hoe het water op de rotsen kletst en omhoog spuit. Dit zijn geweldige natuur verschijnselen om te zien. Het park heeft voldoende parkeergelegenheid, dus zet de auto even op de parkeerplaats en loop dan het natuurpark in.

Tijdens het orkaanseizoen is er minder wind, wat de gevoelstemperatuur wat omhoog brengt. Het orkaanseizoen duurt van juli tot december. Curacao wordt eigenlijk nooit getroffen door een orkaan, maar het gevolg van de orkanen die zich in de omgeving van Curacao bevinden is dat er minder wind staat.

 

Temperaturen

De temperaturen zijn altijd (dus het hele jaar door) zo rond de 30 graden Celsius. Ook tijdens het regenseizoen blijven de temperaturen lekker hoog. De temperatuur schommelt tussen de 27 graden Celsius in de nacht tot 33 graden Celsius tussen twaalf uur ’s middags en drie uur ’s middags. Als vakantieganger gewend aan Nederlands klimaat, is het niet nodig om de lange broek of een vest mee te nemen.