Auto huren Curaçao

Veelgestelde vragen

Aflevering en ophalen huurauto's

Uw huurauto wordt bij uw verblijf gebracht of indien gewenst regelen wij dat u de auto al bij de luchthaven in ontvangst kunt nemen. Verblijft u meer dan 25 km van Jan Thiel vandaan, dan zullen we de auto tegen een kleine vergoeding bij u brengen.

De meeste klanten leveren de auto weer in waar ze deze ontvangen hebben, hetzij bij het vakantieverblijf, hetzij in de buurt van de luchthaven.

Ja zeker! Afhankelijk van uw vluchttijden kunnen wij zorgen dat de auto om de hoek van de luchthaven voor u klaar staat. Komt u buiten onze openingstijden aan, dan kunnen we de volgende ochtend de auto bij uw verblijf leveren, of u kunt de auto bij ons ophalen. Ook buiten onze openingstijden staan we dus voor u klaar.

Bij Kunuku Aqua Resort kunnen wij uw auto leveren. Wij vragen een kleine vergoeding voor het leveren en ophalen van de auto. Deze vergoeding is eenmalig €35.

Ook bij Coral Estate kunnen wij uw auto leveren. Wij vragen een kleine vergoeding voor het leveren en ophalen van de auto. Deze vergoeding is eenmalig €35.

Bij Sint Willibrordus kunnen wij uw auto leveren. Wij vragen een kleine vergoeding voor het leveren en ophalen van de auto. Deze vergoeding is eenmalig €35.

Wij beginnen om 8uur ’s morgens en kunnen op verschillende plekken op het eiland tot 17:00uur de auto bij u komen brengen 7 dagen per week uitgezonderd op feestdagen. Bij de airport komen we tot 19uur. Wilt u de auto buiten openingstijden ontvangen of weer inleveren, overleg dit dan met ons en we kijken naar de mogelijkheden.

Wij beginnen om 8uur ’s morgens en kunnen tot 17:00uur in de middag op verschillende plekken op het eiland de auto bij u komen brengen. Bij de airport komen wij tot 19uur 7 dagen per week uitgezonderd op feestdagen. Mocht u vroeg aankomen op Curacao vanaf bijvoorbeeld Bonaire, neem dan contact met ons op voor eventuele uitzonderingen voor levering buiten onze openingstijden.

Wij beginnen om 8uur ’s morgens en kunnen tot 17:00uur in de middag de auto bij u komen halen. Bij de airport komen wij tot 19uur 7 dagen per week uitgezonderd op feestdagen. Afhankelijk van uw locatie wordt de tijd in overleg met u bepaald. Mocht u een late vlucht hebben en de auto na openingstijd willen inleveren, maak hierover dan met ons persoonlijk een afspraak.

Wij beginnen om 8uur ’s morgens en kunnen tot 17:00uur in de middag de auto bij u komen halen. Bij de airport komen wij tot 19uur. De tijd zal afhankelijk zijn van uw verblijflocatie. Mocht u een vroege vlucht naar bijvoorbeeld Bonaire hebben, dan maken we graag een uitzondering. Neem in dat geval contact met ons op en we maken graag een persoonlijke afspraak met u.

Betaling en overige vragen

Tijdens het afleveren van de huurauto zullen wij een mobiele pinmachine mee nemen. Bij reserveren van de auto betaalt u €75 aan. Het restant van de betaling kunt u voldoen per pin of contant in guldens of dollars.

Het is niet mogelijk contant in euro’s te betalen. Wel kunt u per pin met uw bankpas betalen met behulp van onze mobiele pinmachine. Ook kunt u ervoor kiezen uw euro’s te wisselen op de luchthaven of bij een bank, wij nemen contant wel guldens of dollars aan.

Als u geen creditcard heeft, kunt u gewoon een auto huren. In plaats van een reservering van het borgbedrag op de creditcard, vragen we u de borg over te maken naar onze bankrekening. Wij hebben een Nederlandse bankrekening en storten de borg aan het einde van de huurperiode weer terug op uw rekening. U kunt de borg terugverwachten op werkdagen binnen 48uur.

Onze pinautomaat accepteert geen American Express. Andere creditcards worden wel geaccepteerd.

Wij geven de voorkeur aan pinbetalingen. Wilt u toch met uw creditcard betalen, houdt er dan rekening mee dat er 5% administratie kosten worden berekend.

Om een auto te kunnen huren bij Huurauto-Curacao.com moet je minimaal 19 jaar oud zijn. Ook is het van belang dat je minimaal een jaar in bezit bent van het B-rijbewijs. Houdt er rekening mee dat bestuurders onder de 23 jaar oud en bestuurders welke minder dan 3 jaar in bezit van het B-rijbewijs zijn, gebonden zijn aan een verhoogd eigen risico van €600 welke niet kan worden afgekocht.

Wij vragen u een kleine aanbetaling te doen van €75 per iDeal betaling of per bankoverschrijving zodat wij zeker weten dat u de auto af neemt. Het kan gebeuren dat u door omstandigheden de auto toch niet huurt, in dat geval wordt uw aanbetaling niet geretourneerd. Wel kunt u uiteraard de factuur krijgen welke u bij uw verzekering in kunt dienen.

Bij een huurperiode vanaf 30 dagen kunnen wij u korting aanbieden, neem hiervoor contact met ons op via e-mail of het contactformulier.

U kunt uw huurauto zelfs al een jaar van tevoren reserveren. Voor last minute boekingen binnen 24 uur raden wij u aan om naast het plaatsen van de bestelling ook even contact op te nemen via whatsapp of telefonisch. Hoe eerder u uw huurauto gereserveerd heeft, hoe meer keuze u heeft en des te zekerder u kunt zijn van de beschikbaarheid van een huurauto.

Er zijn verschillende kinderzitjes / autostoelen, welke u toe kunt voegen aan uw bestelling. Wilt u een maxi cosi huren, vraag dan even naar de beschikbaarheid via ons contactformulier of per mail. Naast kinderstoelen voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar, zijn er ook zitverhogers met en zonder rugleuning. Het is prettig als u zelf aan geeft wat u voor uw kind wilt.

Wij plannen de door u gehuurde auto in voor de periode die u aan geeft bij de reservering. Wilt u toch langer gebruik maken van de auto dan kan dat, mits de auto beschikbaar is. Als de auto niet meer beschikbaar is, denken wij graag met u mee voor een andere oplossing.

Voor vervoer van en naar de luchthaven raden wij u aan tijdig contact op te nemen met Natasja Gibbs van Dushi taxi. Deze zeer betrouwbare taxichauffeuse staat graag voor u klaar. Natasja is bereikbaar via whatsapp op +59995168863

Als een ruit van de auto is ingeslagen verwachten wij van u dat u aangifte doet bij de politie. Wij vragen u de aangifte aan ons te overleggen.

Als de auto gestolen is, vragen we u zo snel mogelijk telefonisch contact op te nemen via +59996860071. Ook moet per direct de politie ingeschakeld worden, wij doen dit graag voor u. U mag ook zelf bellen naar de politie, het nummer is 911, u kunt ook de politie in Punda bellen op +5999 461 1000 of de politie in Otrobanda op +5999 462 7844

Bij elke schade is het belangrijkste dat u de auto niet verplaatst. Of u een paaltje of een steen hebt geraakt, parkeerschade hebt of een ongeval op de doorgaande weg, in alle schade situaties moet de auto exact zo blijven staan als de schade veroorzaakt / ontstaan is. Indien u de auto verplaatst bent u niet verzekerd. Bij veroorzaken / ontstaan van schade neemt u direct telefonisch contact op via +59996860071. Wij zullen zelf in de meeste gevallen ter plekke komen. De roadservice zal gebeld worden, zij komen over het algemeen binnen 20 minuten ter plekke en zullen foto’s maken van de situatie en u vragen een verklaring af te leggen. Zodra dit achter de rug is en het personeel van de roadservice of een politieagent u vraagt om de auto te verplaatsen, heeft u het recht de auto te verplaatsen. In geval van een ongeval willen we u vragen uzelf in veiligheid te stellen, maar de auto dus absoluut niet te verplaatsen.

U kunt onze Algemene Voorwaarden hier vinden: www.huurauto-curacao.com/algemene-voorwaarden

Uw huurauto is allrisk verzekerd, dat wil zeggen WA casco +. Op Curaçao betekend dit dat u nog wel een eigen risico heeft van €450. Dit kunt u volledig afkopen voor €9,50 per dag. Huurt u de auto minder dan 7 dagen dan koopt u het risico af voor een totaalbedrag van €66,50. Inzittenden zijn verzekerd tot Ang150.000. De auto is verzekerd tegen diefstal. Lees ook eens rustig de Algemene Voorwaarden door.

Als u bij huurauto-curacao een auto huurt zijn de kilometers onbeperkt. Er zijn dus geen onverwacht bijkomende kosten.

Op de pagina ‘onze auto’s’ staat precies welke typen auto’s wij aanbieden. Huurt u een Hyundai Tucson, dan kan het wel zo zijn dat u een Kia Sportage krijgt. U zult er dus nooit op achteruit gaan, u krijgt altijd de geboekte of een gelijkwaardige auto.

Je kunt gemakkelijk zelf je bestelling plaatsen via onze homepage. Vind je het plaatsen van de boeking lastig? Stuur dan even je gegevens naar info@huurauto-curacao.com en we regelen het voor je: – Gewenste type huurauto – Datum en tijd levering huurauto – Datum en tijd inname huurauto – Verblijfadres op Curaçao – Voor en Achternaam (zoals op paspoort) – Geboortedatum – Thuisadres – Mobiel telefoonnummer – Mailadres Ook mag u altijd telefonisch of via whatsapp contact met ons opnemen via +59996860067.

Als u uw boeking geplaatst hebt, zal u een mail ontvangen ter bevestiging. Doet u de aanbetaling van de huurauto per iDeal betaling dan zult u binnen 24uur ook hier een bevestigingsmail van ontvangen. Doet u de aanbetaling per bankoverschrijving dan zal binnen 72 uur na overschrijving van de aanbetaling een mail ter bevestiging van de aanbetaling aan u worden verzonden.

Tips

Het huren van een auto op Curacao voordat u vertrekt vanuit Nederland heeft een voordeel. Hoe verder u van tevoren boekt des te meer kans op beschikbaarheid van de door u gewenste auto. U kunt dan onze recencies eens doorlezen. Lees ook gerust de algemene voorwaarden eens door, zodat u weet waar u aan toe bent als u bij ons huurt. Onze auto’s zijn allrisk verzekerd en het bouwjaar van de auto’s is 2019 tot en met 2023. Voor uw eigen gemak kunt u ook even nadenken over wat u nodig heeft zoals een kinderstoeltje. Overigens kunt u een maxi cosi (kind tot 9 maanden) gratis mee nemen in het vliegtuig. Ter plekke kunnen wij u een aantal tips geven over ‘het vinden van de weg’ op Curacao. Heeft u vragen na het doornemen van onze website, de voorwaarden of het plaatsten van uw bestelling, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via de mail of via het contactformulier.

Op Curacao kunt u het restant van uw huurbedrag – na uw online aanbetaling – gewoon bij ons pinnen; bij de levering van uw huurauto zal er een mobiel pinapparaat zijn. Voor de borg kunt u gewoon uw creditcard gebruiken, maar heeft u deze niet, geen probleem! U kunt de borg ook op onze rekening storten, zodat wij deze in euro’s weer terug kunnen boeken op uw eigen rekening aan het eind van de huurperiode. Een creditcard is dus handig, maar geen vereiste. Bij Huurauto Curaçao betaalt u een klein deel aan per bankoverschrijving. Bij het op locatie afleveren van uw auto wordt het restant voldaan en dit kan contant in guldens of dollars of per pin.

Het contract voor de huurauto is belangrijk omdat hierin alle afspraken en verplichtingen staan die je als huurder afspreekt met ons als verhuurder. Ons huurcontract is opgesteld in het Nederlands, zodat voor u alles duidelijk is. Ook in het engels is deze beschikbaar. Heeft u toch nog vragen over het huurcontract, stel deze dan gerust, om misverstanden te voorkomen. Het contract bestaat uit de prijs welke wij met u af hebben gesproken voor de afgesproken huurperiode en onze Algemene Voorwaarden.

Als u de huurauto bij Huurauto-Curacao reserveert, is deze goed verzekert. Het verzekeringspakket dat al bij de huurprijs van de auto in zit, is alleen nog uit te breiden met het afkopen van uw eigen risico. Als er dan toch iets misgaat bent u maximaal gedekt voor de ontstane schade. Het is op Curaçao wel heel erg belangrijk om in geval van schade, de auto te laten staan op de plaats waar de schade ontstond en dus absoluut niet te verplaatsen. U belt vervolgens het team van Huurauto-Curacao op en wij regelen dat de roadservice ter plekke komt en zaken afgehandeld worden, zoals dit op Curaçao behoort te gebeuren. Wilt u met uw creditcard betalen, vanwege dat de creditcard maatschappij uw eigen risico zou dekken, dan is dit mogelijk, maar houdt wel rekening met administratiekosten van 5%. Bij Huurauto Curaçao is uw huurauto Allrisk verzekerd, daarnaast bieden wij de mogelijkheid het eigen risico af te kopen.