Christoffelpark Curaçao

Christoffelpark Curacao

Het Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao en een geweldig idee voor een dagexcursie. Het park bestaat uit drie voormalige plantages. Het is ideaal om zelf een dag door te brengen, het park is rijk aan flora en fauna en is zeer toegankelijk voor de toerist die zelf het park wil ontdekken. 

 

Hoe kom je er?

Maar hoe kom je bij het Christoffelpark? Vanaf Willemstad rijd je richting Westpunt, Westpunt wordt op de borden aangegeven. Op deze weg blijf je rijden, nadat je Barber gepasseerd bent is het nog 5 minuten doorrijden. Je komt dan aan bij de voet van de berg. Rechts ligt de parkeerplaats en het gebouw waar je betaald voor een munt, daarna kun je het park inrijden. Voor meer informatie over entree en openingstijdens klik hier.

 

Bezichtigingen en route?

Het park heeft meerdere prachtige locaties waar je kan genieten van cultuur en natuur tegelijkertijd. Het bestaat uit 3 plantages; Savonet, Zorgvlied, Zevenbergen en het heuvellandschap Jeremi:

  • Savonet: Een van de oudste plantagehuizen van Curaçao en dit is nu het Savonet museum. Dit is een cultureel erfgoed van Curaçao en absoluut het bezoeken waard. Om in het museum te komen moet er extra betaald worden.
  • Zorgvlied: Dit zijn de ruïnes van een voormalige plantage die is verwoest in 1795. Het geeft een mooi beeld van de gebouwen die er ooit gestaan hebben en het is mogelijk om er doorheen te lopen. 
  • Zevenbergen: Nog een voormalig plantagehuis en ook dit zijn ruïnes. Deze is minder bekend dan de andere plantages, maar dat maakt het bezoek zeker niet minder indrukwekkend.

 

Deze plantage huizen liggen allemaal op verschillende routes in het park. Het park bestaat uit twee grote verharde paden waar met de auto overheen gereden kan worden (zie afbeelding). De “North coast route” en de “Mountain route”, vanuit beide routes is mogelijk om uit te stappen en de wandelroutes te volgen. Voor meer informatie over de verschillende wandelroutes en op welke routes de plantages liggen klik hier

 

hikingtrails

 

De wegen van het Christoffelpark zijn tegenwoordig verhard, daarom zijn 4×4 auto’s niet meer nodig. Wij van Huurauto Curacao raden het huren van een auto wel aan, zodat je zelf die kant op kan gaan en daar kan kiezen hoe je je excursie vervolgt. Bekijk hier ons aanbod van moderne huurauto’s!