5 uniekste restaurants op Curaçao

Wat leuk dat je hier terecht bent gekomen! Wij van huurauto Curacao vinden het super leuk om je mee te nemen langs allerlei leuke plekjes op Curaçao. Je hebt niet voor niets een huurauto en kunt deze plekjes dan ook allemaal bezoeken. Vandaag een blog over restaurants. We kunnen veel restaurant tips geven, maar deze unieke restaurants noemen we toch graag even in deze blog. Ieder restaurant welke ik hier noem heeft zijn eigen uniekheid waarom het zo leuk, fijn, mooi of gezellig is er te zijn.

 

Restaurant op Westpunt

Het eerste restaurant is ‘Shelter Rock Paradise’. Dit is een restaurant bij Soto. Soto is op de kaart van Curaçao ten westen van Willemstad (echt richting Westpunt). Dit lokale restaurant van de liefste Curaçaoënaars is een enorme aanwinst op Curaçao.  Wat maakt naast het zingen van de vrouw des huizes dit restaurant zo uniek op Curaçao? Op vrijdagavond krijg je je eten opgediend in een kokosnoot! Over het eilandgevoel gesproken… zeker doen dus!

Weekend op Curaçao

In het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag) is op Westpunt ook SOL food geopend! De lekkerste pizza van het eiland vind je hier. En ik kan er zelf niet over meepraten maar hoor van onze klanten dat ook de steak geweldig moet zijn. Ik geloof het gelijk! Eigenaresse Sunshine (Oorspronkelijk uit Massachusetts USA) staat met al haar liefde voor haar klanten en personeel klaar. Dit restaurant op Westpunt heeft ook nog eens een grandioos uitzicht over playa Grandi. En uniek is hier ook de lekkerste brownie met ijs, zorg maar dat je er een gaatje voor over houdt!

Culinair genieten met elkaar

Restaurant Mosa in de Penstraat op Curaçao is de eerste op het eiland die begon met shared dining.  Een concept waar dit restaurant in dit digitale tijdperk een statement mee zet. Eet, praat, lach en geniet met elkaar. Dit restaurant op Curaçao is meer dan de moeite waard, maak een foto voor ze op instagram, maar laat die telefoon verder lekker in je tas en geniet van de quality time met jouw restaurant gezelschap.

Lokaal en enorm restaurantwaardig

Bij Tabooshh aan de caracasbaaiweg zit je helemaal goed voor lokaal eten. Het restaurant is deels op een vlonder en kijkt uit op een gezellige haven. Op Curaçao wordt door de lokale bevolking creools gegeten. Martin, de eigenaar van Tabooshh, heeft een prachtig restaurant neergezet met een geweldige lokale kaart. Mede dankzij de recepten van zijn grootmoeder kunt u bij Tabooshh op Curacao genieten van echte Curaçaose gerechten in een restaurant waardig jasje.

Een kijkje in de keuken

Restaurant de visserij welke open is van vrijdag tot en met maandag heeft geen geheimen! Dit restaurant heeft de meest verse vis van het eiland. Je bestelt eerst je vis en sideorder aan het eerste raam, vervolgens loop je naar het volgende raam om je drinken te bestellen. Neem plaats aan één van de picknicktafels en laat je vervolgens verrassen door de smaak van de meest verse vis. De tuna smelt op je tong! En er wordt ondertussen hard gewerkt, niet alleen door de bediening en de koks. Ook de mannen die de vis zagen zijn lekker bezig, kijk mee hoe zij hun vakwerk uitvoeren.

visserij Curacao

Vond je het leuk om te lezen, heb je weer nieuwe ideeën opgedaan door dit stukje tekst? Of heb je zelf een uniek plekje te benoemen? Laat het ons weten in de comments!