Willemstad Curaçao

Willemstad Curacao

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao het telt ongeveer 140.000 inwoners. Het eiland is qua grootte te vergelijken met Texel. Als je voor het eerst naar Willemstad gaat, dan zul je versteld staan van de hoeveelheid gekleurde huizen. De gekleurde huizen zijn over het algemeen koloniale panden met een Hollandse architectuur. Willemstad wordt om deze reden ook wel het Amsterdam van de Nederlandse Antillen genoemd. 

 

In willemstad vindt je veel bezienswaardigheden terug, rijke historie, mooie architectuur en ook veel winkels of restaurants. Er zijn nog Nederlandse invloeden terug te vinden in de gekleurde gebouwen. Kortom het is een ideale bestemming om een dag of langer door te brengen. 

 

Wat te doen in Willemstad?

De twee leukste gebieden van Willemstad zijn; Punda & Otrabanda. Deze twee delen worden gescheiden door de Sint Annabaai. Het is mogelijk om van het ene deel naar het andere deel te lopen over de beroemde pontjesbrug, de koningin Emmabrug. Indien je per auto bent dan zal je over de 56,4 meter hoge koningin Julianaburg moeten. Naast de twee bruggen is ook nog een gratis ferry die heen en weer gaat als de koningin Emmabrug open is. 

 

Wat is nou leuk om te doen in Willemstad? Allereerst is het leuk om een stadswandeling te maken. Dit zijn de mooiste plekken waar je langs kan lopen:

 • Handelskade bij de Sint Annabaai
 • Rif fort aan de kant van Otrabanda: een oud fort met een mooi uitzicht 
 • Fort Amsterdam: het geel gekleurde gebouw met mooie binnenplaats
 • Penha:  een van de oudste winkels (1708) van Willemstad
 • Koningin Wilhelminapark: de plek waar je de ‘Dushi’ & ‘Curacao’ letters vindt
 • Mikve Israel-Emanuel synagoge
 • Lopen rondom Heerenstraat, Madurostraat, Kuiperstraat etc.
 • Waterfortstraat: hier kun je aan het water ook wat eten en drinken

 

Wil je meer weten over de historie van Curaçao, dan is het Kura Hulanda museum een echte aanrader. Je leert hier meer over de cultuur van Curaçao, maar ook over de slaverij. Heb je nog tijd over dan is de drijvende markt een een geweldige tussenstop, hier kan je voor weinig vers fruit en verse specerijen kopen van boeren uit Venezuela, die meren hun boten daar aan. Ook voor lunch en het avondeten is Willemstad ideaal, probeer een van de lokale restaurants, die zijn er in overvloed en zijn stuk een goedkoper dan in Nederland.

 

Onze top 10 bezienswaardigheden in Willemstad

Dit is onze top 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Willemstad, deze plekken zijn echt het bezoeken waard en zullen jouw vakantie nog specialer maken:

 1. Handelskade
 2. Koningin Emmabrug
 3. Drijvende markt
 4. Koningin Julianabrug
 5. Punda
 6. Ronde markt
 7. Otrabanda
 8. Riffort & Renaissance Mall
 9. Kura Hulanda Museum
 10. Maritiem Museum

 

Willemstad is dus een echte trekpleister voor wie wil ontspannen, wil winkelen en lekker eten of zich wil verdiepen in de cultuur en historie van Curaçao! Willemstad ligt redelijk centraal in Curaçao, maar de resorts liggen daar omheen. Wij van Huurauto Curaçao raden daarom wel een auto te huren, zodat je zelf je dag kan indelen. Zo rijd je gemakkelijk heen en kom je ‘s avonds ook weer veilig terug bij jouw resort/hotel. Klik hier voor ons assortiment of neem contact met ons op!