Westpunt Curacao

Westpunt Curacao

Op vakantie naar Curacao? Bezoek het dorpje Westpunt, dit ligt in het meest westelijke gedeelte van Curacao. Allereerst is het hebben van een auto een pré, dit is de makkelijkste manier om rond te komen op Curacao. De rit is er naar toe is een weg vol bezichtigingen, zo rijd je eerst naar Shete Boca National Park en daar zijn twee traditionele landhuizen die het bezoeken zeker waard zijn: Ascencion en Dokterstuin. 

 

Naast de bezienswaardigheden op de weg ernaar toe, is Westpunt een leuk dorpje met winkeltjes en restaurants. Ook zijn er verschillende mooie stranden, het is mogelijk om al deze stranden te bezoeken met de auto, je rijdt er namelijk perfect langs:

 

Playa Kalki

Een van de mooiste stranden waar je geweldig kan duiken en heerlijk kan eten, dit strand ligt iets meer afgelegen

 

Playa Grandi

Dit is een koraalstrand, niet ideaal om te gaan liggen, maar zeker een bezoekje waard.

 

Playa Forti

Dit strand staat bekend om het geweldige uitzicht vanaf de rots, wat je zeker gezien moet hebben. Dit is ook een strand voor de daredevils, je kan namelijk van deze rots zo de zee inspringen en deze rots is wel 10 meter hoog!

 

Grote knip

Dit is het bekendste strand van Westpunt, Curacao. Playa Kenepa of Knip bestaat uit twee baaien: Grote Knip en Kleine Knip. Dit is het toeristische strand wat voor alle reclame gebruikt wordt, het is het bezoeken waard.

 

Kleine knip

Dit is het minder toeristische kleinere gedeelte van Playa Kenepa. Wil je even tot rust komen dan is dit een heerlijk strandje voor een duik, ook doet het qua uitzicht niet onder voor de grote Knip.

 

Playa Jeremi

Het strandje van de locals, heb je niet zoveel met de drukte en toeristen, dan is dit het ideale strand. Dit strandje is niet commercieel, maar gewoon voor de mensen die weg willen van het toerisme. Geweldig voor een rustig stranddagje. 

 

Playa Lagun

Het laatste strandje van je rit, een kleine en rustige baai. Geweldig om je dag af te sluiten, je kan er namelijk makkelijk en goed snorkelen. Niet veel tijd meer over? Dan is dit de ideale afsluiter. Anders kan je nog Santa Martha bezoeken.

 

Alle stranden bezocht dan is het bezoeken van Santa Martha nog een aanrader. Dit is een baai, daar ligt een viewpoint en vanuit daar heb je een prachtig uitzicht. Dit is dan je laatste stop en meteen een geweldig einde van de excursie naar Westpunt. Om bij Santa Martha te komen neem je vanuit het dorpje Soto een afslag naar rechts bij de borden waarop Santa Martha aangegeven wordt. Je belandt op een weg waar je niet veel mensen zult tegenkomen en op het moment dat de weg steil omhoog gaat, ben je er al.

 

Curacao is niet bijzonder groot, maar Westpunt, de stranden en het viewpoint liggen toch ver genoeg uit elkaar dat het lopend een zware opgave wordt. Het leukste is dan ook het huren van een auto, alle stranden en het viewpoint liggen langs de weg en zo kan je alles bezoeken. Dit maakt het een leuke dagexcursie. 

 

Bekijk hier ons aanbod auto’s en plan alvast jouw dagje Westpunt!